KUBUS Spexx

Met KUBUS Spexx schrijf je makkelijk elk soort bestek. Of het nu een STABU bestek is of een NL/SfB of NEN2699 elementenbestek; het maakt voor KUBUS Spexx niet uit. Of gebruik eigen coderingen en specificaties, leg deze vast in favorieten.Met het navigatievenster blader je snel door referentiebestekken. Of je gebruikt de veelgeprezen browser met preview. Het trefwoordenregister bevat een zoekfunctie voor fabrikanten en producten. Na 23 jaar heeft Kubus Stabu een nieuwe naam gekregen: KUBUS Spexx 5. De belangrijkste vernieuwing is de flexibiliteit bij het kiezen van de gewenste data-bronnen en bestekindeling. Ondersteuning van het Open Specificaties Formaat en de nieuwe catalogus van KOMO onderstrepen dit. Het gebruik van referenties, waaronder het eenvoudig kunnen vastleggen van favoriete invullingen en het aanmaken van eigen specificaties en indelingen, maken beheer en hergebruik van vastgelegde kennis veel eenvoudiger.Elementen en functioneel specificerenDe module voor het schrijven van elementenbestekken is standaard onderdeel van het programma geworden en hoeft niet meer aparte aangeschaft te worden. Projectbeschrijvingen gekoppeld aan BIM worden gemaakt op basis van een elementenclassificatie naar keuze zoals bijvoorbeeld NL/SfB, NEN2699 of NEN2676.Daarbij kunnen de specificaties en werksoorten van de STABU systematiek als onderbouwing van zelf gedefinieerde bouwdelen gebruikt worden. Ook kunnen functionele specificaties opgesteld worden: van elementniveau afdalend naar bouwdeel en werksoort. Omdat de elementensortering en de werksoorten geïntegreerd zijn, kan de informatie soepel van initiatief fase tot uitvoering hergebruikt en doorontwikkeld worden, al dan niet gekoppeld aan BIM. KUBUS Spexx 5 is qua indeling en werkwijze klaar voor het werken met Bouwbreed. Enkel de koppeling met de catalogus dient nog tot stand gebracht te worden. Wij zijn in gesprek met STABU over het op elkaar aansluiten van software en data.

Toepassingsgebied

Specificeren
Uitwisseling

Relevant voor

Architecten/adviseurs
Beheerders/facilitymanagers
Projectmanagers
Toeleverende bedrijven
Uitvoerende bedrijven

Gebruikte standaarden

Standaard
Versie
laatste

Release notes

15-12-2017
Nieuwe features - Het opstarten van KUBUS Spexx is tot 5x sneller bij gebruik grote OSF catalogi. - Bij toevoegen bouwdeel bij een vrije bestekpost is een ‘Zoek’knop toegevoegd. - Ook de inhoudsopgave wordt nu geëxporteerd naar OSF. - Het toevoegen OSF catalogus bij Extra>Opties>Bestanden isfors versneld. - Verbeterde voortgangsindicatie over acties bij opstarten. Opgeloste fouten - Fout bij exporteren naar OSF van een bestek met enkel voorblad(en) is opgelost. - Als een variant meerdere vaste teksten achter elkaar bevatte werd alleen de eerste vaste tekst afgedrukt. - Soms werkte de punaise niet waarmee het browser-dialoogvenster open blijft staan. - Soms stond in de specificatie browser ten onrechte een fabrikantnaam bij een specificatie. - In sommige bestekken werden Elementbouwdelen onder kopteksten niet goed gesorteerd. - Diverse andere kleine fouten zijn opgelost.
14-04-2016
Bij het updaten van een bestekpost werd het corresponderende versienummer aangepast maar niet de inhoud. Deze fout is hersteld.

Leverancier

KUBUS

Contactpersoon bij leverancier

Ronald de Graan
Stel een vraag over KUBUS Spexx: rdegraan@kubusinfo.nl
Overzicht pakketten
© Copyright digiGO BIM Loket, 2023